Afspraken Buurtbeheer getekend

In 2015 startte de gemeente Hoogeveen / De Wolden met een proef Buurtgericht werken. Dit is goed uitgepakt. Buurtbeheerteams (vijf tot zes medewerkers van gemeente en Alescon) onderhouden het groen in de parken en straten, en spelen in op de vrag
Img_0018_news_detail

Deze andere manier van werken heeft gevolgen voor Alescon. Eerder werd op basis van een bestek onderhoud uitgevoerd door aannemer Alescon.
Nu stuurt een medewerker van de gemeente een groep medewerkers van Alescon rechtstreeks aan. Daarom zijn nieuwe afspraken op juridisch gebied nodig.
Deze afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst die op 15 februari 2017 getekend is door wethouder Jan Steenbergen en namens Alescon door algemeen directeur William Moorlag.

Om dit feestelijke moment te vieren, trakteerde BOR Zuid op gevulde koeken bij de koffie. De wethouder vond het een belangrijk moment. Hij hoopt dat er meer teams zullen volgen op termijn. Dat was William Moorlag met hem eens. Hij hoorde van de teamleden dat de manier van werken in Buurtbeheer goed bevalt. Het werk heeft meer variatie dan het bestekwerken. Het past ook in het beleid van Alescon om zo veel mogelijk medewerkers te detacheren.

auteur: F. Pannebakker
« Terug naar overzicht
0592 378 911 Postbus 990
9400 AZ Assen
Disclaimer | Colofon